APK Keuringsstation

APK keuring in Haarlem zonder afspraak

APK keuring in Haarlem vanaf € 25,- !! Autoservice Ucar is de RDW erkende APK keuringsstation in Haarlem voor auto's of bedrijfswagens tot 3.500 kg.

Wat is een APK Keuring?
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte jaarlijkse APK keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen en is verplicht als je een auto ouder dan 4 jaar oud hebt.

Het is verstandig dat je jouw auto op tijd laat keuren, want je krijgt automatisch een flinke boete wanneer je dit niet doet. Daarbij is jouw auto bij een aanrijding niet verzekerd en kun je jouw auto aan de kant zetten wanneer je door de politie wordt aangehouden, indien je op dat moment niet voor de APK keuring naar een garage rijdt.  Kortom, het is verboden met een niet APK gekeurde auto ouder dan 4 jaar op de openbare weg te rijden. Bedrijfswagens dienen binnen 3 jaar APK worden gekeurd. Je krijgt een herinneringsbrief van het RDW waardoor je de APK van jouw auto of bedrijfswagen niet kunt vergeten.

Ucar APK_Keuringsstation Haarlem De APK keuring
Enkel in Nederland mag de garage die de APK keuring verzorgd de betreffende auto of bedrijfswaren ook repareren. Deze regeling kan tot meerkosten voor onnodige reparaties zorgen. De consumentenbond krijgt hierover geregeld meldingen. Wellicht heb je zelf al eens onnodig teveel betaald of gehoord dat de ene APK keuring niet de ander is.

Eerlijkheid duurt het langst.
Om niet onnodig kosten aan jouw auto of bedrijfswagen te hebben is het ontzettend belangrijk dat je bij een betrouwbare RDW erkende garage de APK van jouw voertuig laat verzorgen! Nadat wij jouw auto of bedrijfswagen APK hebben gekeurd, dan bespreken wij het resultaat daarvan. Indien er bepaalde punten die aan je auto of bedrijfswagen niet goed zijn, dan kun je deze door ons laten herstellen.  Voordat wij iets aan je auto of bedrijfswagen doen, krijg je precies te horen wat wij doen en wat de kosten zijn. Je weet daarom altijd precies waar je aan toe bent. In het algemeen weten onze klanten zelf wel welke gebreken de  auto of bedrijfswagen heeft.

APK keuring Ucar Autoservice Haarlem

Wat kost een APK keuring?
De APK keuring kost € 25,- exclusief en inclusief € 30,25 inclusief B.T.W. voor auto's die op benzine rijden. Rijd jouw auto op diesel dan is het bedrag € 35,- exclusief en € 41,25 inclusief B.T.W. Wanneer een bedrijfswagen APK wordt gekeurd dan zijn de kosten € 50,- exclusief 21% B.T.W. .

Hoe lang duurt de keuring ?
Een APK keuring duurt ongeveer 45  minuten. Daarin wordt de motorruimte,  exterieur,  interieur,  onderzijde en op vervuiling van milieu van jouw auto gekeurd.  Valt de auto echter in de steekproef herkeuring bij het afmelden,dan moet de auto nog 90 min extra blijven staan.

Tips voor een APK
Laat de APK op tijd uitvoeren. Dit kan namelijk al vanaf 2 maanden voor de vervaldatum. Je voorkomt hiermee een boete (€ 140,- + € 9,- administratiekosten) en het geeft ruimte om eventuele mankementen te herstellen.
Je kunt een grote of kleine onderhoudsbeurt met een APK keuring combineren. Dit bespaart je geld en veel tijd.

Zonder afspraak kun je voor het keuren van jouw auto of bedrijfswagen langskomen. Wanneer je op de uitslag niet kunt wachten en beperkt tijd hebt, bel ons dan voor het maken van een afspraak of vul het onderstaande formulier in. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, dan bellen wij je indien gewenst om eventuele wensen te bespreken en jouw vragen te beantwoorden.