APK Keuringsstation

Autoservice Ucar - APK keuring in Haarlem

APK keuring in Haarlem vanaf € 25,- !! Autoservice Ucar is de RDW erkende APK keuringsstation in Haarlem en omgeving.

Wat is een APK Keuring?
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte jaarlijkse APK keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen en is verplicht als je een auto ouder dan 4 jaar oud hebt.

Het is verstandig dat je jouw auto op tijd laat keuren, want je krijgt automatisch een flinke boete wanneer je dit niet doet. Daarbij is jouw auto bij een aanrijding niet verzekerd en kun je jouw auto aan de kant zetten wanneer je door de politie wordt aangehouden, indien je op dat moment niet voor de APK keuring naar een garage rijdt.  Kortom, het is verboden met een niet APK gekeurde auto die ouder dan 4 jaar is op de openbare weg te rijden. Je krijgt een herinneringsbrief van het RDW waardoor je de APK van jouw auto niet kunt vergeten.

Ucar APK_Keuringsstation Haarlem De APK keuring
Enkel in Nederland mag de garage die de APK keuring verzorgd de betreffende auto in onderhoud hebben gehad en repareren Die dubbele pet verhoogt de kans op onnodige meerkosten. Niet alleen de consumentenbond krijgt namelijk meldingen van autobezitters met slechte ervaringen, maar wellicht heb je zelf al ervaren of gehoord dat de ene APK keuring niet de ander is.

Eerlijkheid duurt het langst.
Om niet onnodig kosten aan jouw auto te hebben is het ontzettend belangrijk dat je bij een betrouwbare autogarage de APK van jouw auto laat verzorgen! Het is zeker voor de auto eigenaar een groot voordeel dat de autogarage in Nederland na de APK keuring eventueel gebreken mag repareren. Enkel dienen deze wel realistisch zijn en niet worden gezocht! In het algemeen weet je zelf wel welke gebreken de auto heeft.

APK keuring Ucar Autoservice Haarlem

Wat kost een APK keuring?
De APK keuring kost € 25,- exclusief en inclusief € 30,25 inclusief B.T.W. voor auto's die op benzine rijden. Rijd jouw auto op diesel dan is het bedrag € 35,- exclusief en € 41,25 inclusief B.T.W. Wanneer een bedrijfsbus APK wordt gekeurd dan zijn de kosten € 50,- exclusief en inclusief 21% B.T.W. € 60,50.

Hoe lang duurt de keuring ?
Een APK keuring duurt ongeveer 45  minuten. Daarin wordt de motorruimte,  exterieur,  interieur,  onderzijde en op vervuiling van milieu van jouw auto gekeurd.  Valt de auto echter in de steekproef herkeuring bij het afmelden,dan moet de auto nog 90 min extra blijven staan.

Tips voor een APK
Laat de APK op tijd uitvoeren. Dit kan namelijk al vanaf 2 maanden voor de vervaldatum. Je voorkomt hiermee een boete (€137) en het geeft ruimte om eventuele mankementen te herstellen.
Je kunt een grote of kleine onderhoudsbeurt met een APK keuring combineren. Dit bespaart je geld en veel tijd.

Zonder afspraak kun je voor het keuren van jouw auto langskomen. Wanneer je op de uitslag niet kunt wachten en beperkt tijd hebt, bel ons dan voor het maken van een afspraak of vul het onderstaande formulier in. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, dan bellen wij je altijd om eventuele wensen te bespreken en jouw vragen te beantwoorden.