APK Keuringsstation Auto’s & bedrijfswagens

APK keuring in Haarlem zonder afspraak

APK keuring in Haarlem vanaf € 25,- !! Autoservice Ucar is de RDW erkende APK keuringsstation in Haarlem voor auto's of bedrijfswagens tot 3.500 kg.

Wat is een APK Keuring?
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte jaarlijkse APK keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen en is verplicht als jouw auto ouder dan 4 jaar oud is.

Het is verstandig dat je jouw auto op tijd laat keuren. Je krijgt namelijk automatisch een flinke boete wanneer je dit niet doet. Daarbij is jouw auto bij een aanrijding niet verzekerd. Je dient jouw auto of bedrijfswagen aan de kant zetten wanneer je door de politie wordt aangehouden. Enkel wanneer je op dat moment voor de APK keuring naar een garage rijdt, dan mag je als uitzondering daarnaar toe rijden. Kortom, het is verboden met een niet APK gekeurde auto ouder dan 4 jaar op de openbare weg te rijden. Bedrijfswagens dienen binnen 3 jaar APK worden gekeurd. Je krijgt een herinneringsbrief van het RDW waardoor je de APK van jouw auto of bedrijfswagen niet kunt vergeten.

Ucar APK_Keuringsstation Haarlem De APK keuring
Enkel in Nederland mag de garage die de APK keuring verzorgd de betreffende auto of bedrijfswaren ook repareren. Deze regeling kan tot meerkosten voor onnodige reparaties zorgen. De consumentenbond en andere consumentenbelangen organisaties krijgen hierover geregeld meldingen. Wellicht heb je zelf al eens onnodig teveel betaald. Anders wel gehoord dat de ene APK keuring niet de ander is. Daarbij is er een enorm prijsverschil tussen merk onafhankelijke auto garages onderling. maar vooral met de automerk (autofabrikant) gebonden autogarages. Wanneer je jouw auto of bedrijfswagen APK gekeurd dient te worden, dan kun je bij een onafhankelijke auto garage op het onderhoud en eventuele reparaties veel geld besparen.

Eerlijkheid duurt het langst.
Woon je in Haarlem of in omgeving daarvan en je wilt geen onnodige kosten aan jouw auto of bedrijfswagen hebben, dan zijn wij je ook graag van dienst! Je kunt echt veel geld besparen, wanneer je bij een betrouwbare RDW erkende garage de APK van jouw voertuig laat verzorgen! Nadat wij jouw auto of bedrijfswagen APK hebben gekeurd, dan bespreken wij het resultaat daarvan, voordat wij verder iets doen. Indien er bepaalde punten die aan je auto of bedrijfswagen niet goed zijn, dan kun je deze door ons laten herstellen.  Je krijgt altijd vooraf precies te horen wat wij aan aan je auto of bedrijfswagen doen en wat de kosten zijn. Je weet daarom altijd precies waar je aan toe bent.

Een APK voor de auto of bedrijfswagen is meer dan een periodieke keuring.
De APK voor jouw auto of bedrijfswagen een moment, dat je deze het beste met een kleine of grote onderhoudsbeurt kunt combineren. Ook is het dan het ideale moment om uitgestelde reparaties te laten verrichten. Wanneer jouw auto of bedrijfswagen APK is goedgekeurd en alles is grondig gecontroleerd, dan kun je echt met een veilig gevoel voor privé of zakelijk de weg op. Vooral voor de winter en als je met de auto op vakantie gaat is het fijn dat je ontspannen overal naar toe kunt rijden.

APK keuring Ucar Autoservice Haarlem

Wat kost een APK keuring?
De APK keuring kost € 25,- exclusief en inclusief € 30,25 inclusief B.T.W. voor auto's die op benzine rijden. Rijd jouw auto op diesel dan is het bedrag € 35,- exclusief en € 41,25 inclusief B.T.W. Wanneer een bedrijfswagen APK wordt gekeurd dan zijn de kosten € 50,- exclusief 21% B.T.W. .

Hoe lang duurt de keuring ?
Een APK keuring duurt ongeveer 45  minuten. Daarin wordt de motorruimte,  exterieur,  interieur,  onderzijde en op vervuiling van milieu van jouw auto gekeurd.  Valt de auto echter in de steekproef herkeuring bij het afmelden, dan moet de auto nog 90 min extra blijven staan. Wanneer je auto of bedrijfswagen in goede staat is, dan kun je onder genot van een heerlijk kopje koffie op de uitslag binnen of buiten in de zon wachten. Onze auto garage is gelegen aan de Amsterdamsevaart 16 in Haarlem. Op loopafstand van het centrum van Haarlem en het industrieterrein De Waardepolder. Er zijn vele van onze klanten, die al jarenlang speciaal naar onze auto garage in Haarlem rijden, omdat wij binnen 5 minuten vanaf de snelweg makkelijk te bereiken zijn. Waar je ook woont of werkt, het is absoluut de moeite waard om bij onze garage jouw auto of bedrijfswagen te laten keuren en te onderhouden.

Tips voor een APK
Laat de APK op tijd uitvoeren. Dit kan namelijk al vanaf 2 maanden voor de vervaldatum. Je voorkomt hiermee een boete (€ 140,- + € 9,- administratiekosten) en het geeft ruimte om eventuele mankementen te herstellen. Je kunt een grote of kleine onderhoudsbeurt met een APK keuring combineren. Dit bespaart je geld en veel tijd.

Zonder afspraak kun je voor het keuren van jouw auto of bedrijfswagen langskomen. Wanneer je op de APK uitslag niet kunt wachten en beperkt tijd hebt, bel ons dan voor het maken van een afspraak of vul het onderstaande formulier in. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, dan bellen wij je indien gewenst om eventuele wensen te bespreken en jouw vragen te beantwoorden.