Winterbanden Wisselen Monteren Balanceren Kopen

Autogarage Haarlem Winterbanden wisselenZonder afspraak Winterbanden monteren, wisselen, kopen of plakken in Haarlem
Woon je in Haarlem en omgeving, zonder afspraak monteren, wisselen, plakken (repareren) wij je autobanden. Dit doen wij snel terwijl je een kopje koffie in onze wachtruimte drinkt. Je kunt daarna weer snel en vooral veilig op weg. Vanzelfsprekend zorgen wij ook dat de autobanden de juiste bandenspanning hebben. Kom langs wanneer je het gevoel hebt dat de bandenspanning te laag is, oppompen doen wij gratis!

Winterbanden of all-season banden / 4 seizoenen banden monteren, wisselen en kopen?
Winterbanden uit de garage halen tijdens de besneeuwde en ijzige maanden en de zomerbanden vervangen was ooit voor veel mensen een vertrouwd winterritueel. Nu dat veel automobilisten all-season banden steeds vaker  laten monteren, zijn speciale ontworpen winterbanden voor in de sneeuw dan nodig? Naast dat all-season banden langer mee gaan, stiller zijn en voor gebruik in alle weersomstandigheden zijn ontworpen, presteren deze niet zo goed in de sneeuw, ijzige en gladde omstandigheden.

Autogarage Haarlem Winterbanden monterenWinterbanden  Temperaturen onder 7 °C
All-season banden gaan langer mee, zijn stiller en zijn ontworpen om in alle weersomstandigheden te presteren. Winterbanden hebben in de sneeuw en temperaturen onder 7 °C veel meer grip op de weg. Zelfs wanneer bepaalde auto’s allerlei veiligheidsvoorzieningen, zoals de elektronische stabiliteitscontrole hebben en vierwielaandrijving aangedreven worden.

Winterbanden zijn tijdens de winter periode veiliger, omdat all-season banden van een hardere en slijtvastere rubbersamenstelling zijn gemaakt. Deze worden stijver naarmate de temperatuur daalt, dat in een verlies aan flexibiliteit van de banden resulteert. Daarbij is het profiel van winterbanden zodanig ontworpen om zoveel mogelijk water en sneeuw  te kunnen verwerken.

Profiel (nieuwe) Winterbanden – Zomer en All season banden
Nieuwe winterbanden hebben een profieldiepte van 9 millimeter. Hierdoor hebben deze tijdens koude, gladde, winterse weersomstandigheden een goede grip op de weg. Het profiel van nieuwe zomer en all-season-banden is gemiddeld 7,5 millimeter. De  wettelijke minimale profieldiepte van en all-season-banden is 1,6 millimeter. Om aquaplaning te voorkomen is het voor uw eigen veiligheid verstandig om deze vanaf 2 millimeter deze banden te vervangen. Zo voorkomt u onveilige situaties op de weg!

Wist u dat winterbanden met een profieldiepte onder de 4 millimeter, niet meer goed de sneeuw kunnen verwerken Ook wanneer de winterbanden meer dan 3 jaar oud zijn verliezen deze een groot deel van hun flexibiliteit, dat juist de juist de belangrijke eigenschap daarvan is. Hoe ouder de winterband hoe stugger deze door veroudering wordt.

Winterbanden merken
De bekendere merken zijn kwalitatief beter, zo zijn de banden stiller en gaan deze langer mee waardoor je er langer van kunt genieten en veilig rijdt en zijn dus per kilometer ook voordeliger.

Avon banden
BfGoodrich banden
Bridgestone banden
Continental banden
Cooper banden
Dunlop banden
Eternity banden
Firestone banden
Fulda banden
General banden
Goldline banden
Goodyear banden
Hankook banden
Hifly banden
Kleber banden
Kumho banden
Landsail banden
Lanvigator banden
Lassa banden
Loadstar banden
Michelin banden
Nankang banden
Nexen banden
Nokian banden
Pirelli banden
Semperit banden
Toyo banden
Tyfoon banden
Uniroyal banden
Viking banden
Vredestein banden
Yokohama banden

Het spreekt voor zich dat wij voor een perfecte plaatsing en balancering van de wielen zorgen, zodat de veiligheid optimaal is. Bovendien bieden wij geregeld banden met zeer hoge kortingen aan, zodat het plaatsen van nieuwe banden extra voordelig wordt.

Klaar terwijl je wacht! Wanneer je een kop koffie in onze wachtruimte drinkt, zorgen onze monteurs dat je weer snel veilig de weg op kunt.

Heb je een vraag? Bel ons.

Telefoon: (023) 533 57 74

kom zonder afspraak langs. Adres:

Amsterdamsevaart 16-18, 2032EA Haarlem

Bel direct
Route