Lekke autoband Plakken Repareren Balanceren Vervangen

Lekker autoband plakken, repareren, monteren, balanceren of vervangen?  
Wat kun je het beste doen, wanneer je een lekke of zachte autoband hebt? Zorg als eerste dat je met een te zachte band niet verder rijdt. Lekke band auto reparatie Haarlem zonder afspraakDoorrijden met een lege band zorgt namelijk, dat er een te grote druk op de zijvlak van de autoband komt en dat je deze dan beschadigd. Repareren van de autoband is dan niet meer mogelijk, zodat je deze dient te vervangen. Doorrijden met een lekke band, kan ook zorgen dat je de velg enorm beschadigd of dat je jouw auto niet meer onder controle hebt.

Lekke band laten plakken/repareren?
In het algemeen zijn autobanden goed te repareren, mits het lek in het loopvlak van de band bevindt. Een autoband dient enkel worden vervangen, wanneerLekke autoband reparatie Haarlem zonder afspraak het lek zich op de rand bevindt. Het beste is om de zachte autoband op te pompen, zodat je met jouw auto naar de garage kunt rijden. Mocht je een compressor in jouw auto hebben liggen, dan kun je deze hiervoor gebruiken. Ook een voetpomp en zelfs bepaalde fietspompen kun je gebruiken om de zachte autoband op spanning te brengen. Mocht je de autoband niet zelf kunnen oppompen, dan dien je deze met het reservewiel te wisselen. Soms kan dit nog best lastig zijn, vooral wanneer het donker en koud is. Je kunt dan het beste een  pechhulp bellen of iemand die je kan helpen.

Check eerst voordat je de pechhulp of iemand belt, dat je een autoband noodreparatieset met een pomp/compressor of een spuitbus met dichtingsmiddel in jouw auto hebt liggen. Tegenwoordig hebben moderne auto’s namelijk geen reservewiel meer, maar zijn deze vanwege gewichtsbesparing uitgerust met een autoband noodreparatieset of een spuitbus met dichtingsmiddel.

Autoband reparatie monteren balanceren Haarlem zonder afspraakDe voordelen van een autoband noodreparatieset of een spuitbus zijn: je hebt geen krik of reserveband nodig, je kunt eenvoudig de tijdelijke reparatie ter plekke doen, binnen 20 minuten kun je weer verder rijden. De nadelen van een autoband noodreparatieset of een spuitbus met dichtingsmiddel zijn: dat de reparatie van tijdelijk aard is en bij het inspuiten van het dichtingsmiddel, het onduidelijk is dat je de juiste bandenspanning hebt bereikt.

Wij adviseren je daarom alsnog naar een garage te gaan, zodat de betreffende autoband daar goed gerepareerd of indien nodig vervangen kan worden. Wij helpen je graag zonder afspraak verder. Wanneer je niet wilt wachten en beperkt tijd hebt, bel ons dan voor het maken van een afspraak.

Heb je een vraag? Bel ons.

Telefoon: (023) 533 57 74

kom zonder afspraak langs. Adres:

Amsterdamsevaart 16-18, 2032EA Haarlem

Bel direct
Route